Ambulante Hulpverlening
Wij werken Out-reachend en daarbij hanteren wij het competentie methodiek en triple c methodiek.

Waarom out-reachend:
Niet iedereen wil het aan de grote klok hangen dat ze soms extra steun in de rug kunnen gebruiken. Regelmatig is familie net iets te dichtbij wat kan zorgen voor belemmering in je ontwikkeling. Wij vinden het daarom belangrijk dat de hulpverlening net dat stapje meer doet dan de reguliere hulpverlening. Het maken van contact is belangrijk. Op deze manieren bereik je geïsoleerde doelgroepen en kun je andere problemen signaleren.

Waarom competentie/ triple c gericht begeleiding:
Dit zijn weer van die woorden die een onderdeel zijn. Wij vinden het belangrijk dat de client als persoon word gezien en het geen waar client hulp bij nodig heeft geen belemmering hoeft te zijn in de maatschappij. Wij willen helpen om jou competenties te laten zien in de maatschappij. Samen zorgen wij ervoor dat de brillen van andere positiever gekleurd worden wanneer ze de competenties zien.

(Deze interventie sluit heel goed aan bij out-reachend werken. De handvatten en technieken kunnen worden toegepast op jongeren en volwassenen. Met deze methode vind je sneller aansluiting bij jongeren en volwassenen om hen te motiveren en te stimuleren en hun competenties te vergroten stap voor stap.)

Wij hanteren 4 belangrijke pijlers:
Bejegening Cliënt, Proactief werken, perspectief bieden en netwerk betrekken. Samen met de cliënt stellen we een zorgplan op en die leggen we naast het plan van de gemeenten of een andere zorg instelling. Wij werken naar verbetering van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënten.

We begeleiden op de volgende levensdomeinen:
Geestelijke gezondheid
Fysieke gezondheid
Gedragsproblemen
ADL-vaardigheden
Dagbesteding
Inkomen/Financiën
Sociaal netwerk

Daarnaast zijn wij 24/7 benaderbaar, en hebben wij geen 9 tot 17 mentaliteit.