Over ons

Wie ben ik

Mijn naam is Sergio Maatstaf, en ben geboren op 08-03-1983 te Oss. Ik ben trots op mijn Surinaamse afkomst en daarom neem ik één van de belangrijkste kernwaardes mee in mijn werk en in de persoon wie ik wil zijn:

‘’ Behandel een ander, zoals je zelf behandeld wil worden “

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik gewoond in Rotterdam. Op mijn 23ste ben ik in Gelderland komen wonen waar ik ook mijn vrouw heb leren kennen. Samen hebben wij 3 kinderen.

Met veel ervaring in de beveiliging, van winkel- tot aan persoons beveiliging was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn uitdaging begon als vrijwilliger bij een van de buurt centra van Arnhem. Al snel wilde ik weten of de zorg mijn nieuwe toekomst zou/kon worden.

In 2008 ben ik begonnen in de Justitiële Jeugd Inrichting de Sprenger (Horizon Kolkemate). Ik heb daar geleerd wie ik ben als persoon om in de zorg te werken, dit gaf mij een grote voldoening. Ik wilde graag weten wat ik de zorg kon bieden. Ik ben me gaan oriënteren binnen verschillende organisaties. Van werken met jongeren tussen de leeftijd van 6 jaar tot 23 jaar, gesloten en besloten groepen (ITA jeugd-pij groep), gehandicapten zorg, woonbegeleiding, crisis-instellingen,  thuis en daklozen instellingen, verslavingsklinieken en verscheidene GGZ instellingen waaronder het Leo Kannerhuis, crisis afdeling CIBA. Ik heb kennis mogen maken met de verschillende doelgroepen die zorg nodig hadden. Hierdoor heb ik mijn eigen rugzak kunnen vullen met de nodige kennis en ervaring.

Naast de opgedane kennis binnen de verschillende doelgroepen, heb ik ook kennis gemaakt met de organisaties rondom de organisaties. Ik heb geleerd dat een medaille altijd 2 zijdes heeft. Denk bijvoorbeeld hier aan de gemeenten en verzekeringen en de inrichting van kwaliteit en kwantiteit van zorg.

Mijn specialisatie is de jeugd/jongvolwassen – volwassen doelgroep van 15 t/m 27 jaar met een complexe achtergrond. Maar uiteraard ben je ook met een andere achtergrond van harte welkom.